matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
hose:
Rozwiąż równanie: sin
2
(
1
2
x)+1=2sin(
1
2
x)
1 paź 16:19
Godzio:
1
sin(
x) = t
2
t
2
+ 1 = 2t (t − 1)
2
= 0 t = 1 Dokończ
1 paź 16:30
hwdtel x3:
sin
2
(
1
2
x) +1 = 2sin(
1
2
x) ⇔ u
2
−2u + 1=0 ; sin(
1
2
x) =1
1
2
x =
π
2
+ 2kπ ; k∊C ; x=π+4kπ ; k∊C
1 paź 16:43