Suma współczynników a,b,c
bardzo prosze o pomoc: Suma współczynników a,b,c równania ax2 + bx + c = 0 wynosi 24. Różnica między tymi
wyrazami jest stała, a jednym z rozwiązań jest liczba -3. Znajdz drugie rozwiązanie.
9 mar 17:41
Mickej: a+b+c=24
ac=2b
9a-3b+c=0 taki układ równań dasz rade
9 mar 17:52
bardzo prosze o pomoc: no myśle że dam

dziękie wielkie
9 mar 17:53
Mickej: a+c tam ma być a nie ac
9 mar 17:54
bardzo prosze o pomoc: 9a-3b+c=0
dlaczego tak?
9 mar 17:59
bardzo prosze o pomoc: chyba nie dam rady z tym układem

pomieszało mi sie coś
9 mar 18:02