Fizyka
Natalisamosia: Witam czy pomoze mi ktoś w zadaniu z fizyki ?bardzo prośliłbym o pomoc
zad.echo powróciło po 4s od chwili wydania dzwieku predkosc dzwieku wynosi 340m
na sekunde jaka jest odleglosc sciany odbijajacej. prosze o rozpis w obliczeniach
poniewaz robie to zadanie dla przypomnienia
1 paź 15:51
1 paź 16:00
Natalisamosia: ?
1 paź 16:32
Natalisamosia: dlaczego tak a nie
s=v*t
1 paź 16:35
Mateusz: Mozna jak najbardziej to co napisałem wynika z tego wzoru ty mozesz rowniez z niego skorzystac
jak wolisz narysuj sobie pionową kreske(to bedzie sciana) jakies zrodło dzwięku i zaznacz
sytuacje w zadaniu tzn fale dzwiękową ktora trafia w sciane i echo ktore z powrotem powraca do
zrodła i okresl jaką droge s przebył ten dzwięk otrzymasz odpowiedz. Dlaczego tak jak
napisałem
PS. Prosi się jakiegos moderatora o usunięcie wpisu tego gnojka "Klawisza". ech szkoda ze nie
mam takich uprawnien.
1 paź 17:25
Sławek:

2*s = v * t
| | 340 * 4 | | 1360 | |
s= |
| = |
| = 680 m |
| | 2 | | 2 | |
1 paź 19:09
Natalisamosia: dziekuje
3 paź 15:41
Mateusz:
Ech znowu się prosi jakiegos moderatora o usunięcie tego wpisu powyzej a najlepiej tez
zbanowanie IP tego niepełnoletniego nudzącego się "pierdka".
3 paź 17:33
Eta:
3 paź 17:34
Mateusz: Dzięki
Eta i za jabłuszko tez
3 paź 20:13