matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz prędkość ciała ....
Taro:
Oblicz prędkość ciała (zakładjaąc ze v
o
=0) po 10s ,jeżeli przyspieszenie ciała zmienilo sie zgodnie z wykresem
1 paź 15:50
Mateusz:
W czym problem wzór na przyszpieszenie znasz odczytac przyszpieszenie z wykresu potrafisz dla badanego czasu wynosi ono 4m/s
2
v−v
0
a=
gdzie v
0
=0 musisz wyznaczyc z tego v
t
1 paź 15:55