15 | ||
że za pierwszym razem wylosowaliśmy misia, a za drugim pieska wynosi | . Oblicz, ile | |
76 |
3x | ||
spośród 4x zabawek mamy wylosować misia to prawdopodobieństwo wynosi | ||
4x |
x | ||
spośród 4x − 1 zabawek mamy wylosować pieska, prawdopodobieństwo wynosi | ||
4x − 1 |
3x | x | 15 | |||
* | = | ||||
4x | 4x − 1 | 76 |
x | 15 | 4 | |||
= | * | ||||
4x − 1 | 76 | 3 |
x | 5 | ||
= | |||
4x − 1 | 19 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |