matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj :
Taro:
pocisk u wylotu lufy o długości l=70 cm ma prędkość v
1
=700m/s.Jaka będzie prędkość tego pocisku przy wylocie z lufy ,jeżeli lufę skrócimy o d=20cm ? ruch pocisku w lufie przyjać jako jednostajnie przyspieszony
1 paź 13:44
Mateusz:
at
2
{S=
2
{v=at v=
√
2as
1 paź 14:55