błagan rozwiążcie mi to plisss
Maja: Jeżeli liczba a stanowi 110% liczby b, to:
a) a=b+0,1
b) a=b−0,1b
c) a=b+0,1b
d) a=b+0,1a
1 paź 12:14
dero2005:
c
1 paź 12:31
Maja: No dobra a jak to obliczyłeś hm

bo ja odpowiedzi mam tylko nie wiem jak to obliczyć
1 paź 12:36
dero2005:
| | b*100% | | b*10% | |
a = |
| + |
| = b + 0,1b
|
| | 100% | | 100% | |
liczba a składa się z sto procent liczby b i jeszcze z dziesięciu procent tej liczby razem ze
studziesięciu procent
1 paź 12:46
Maja: Dziękuję kochany jesteś
1 paź 12:51