Równanie
W: | | X2−5 | |
Liczba rozwiązań równiania |
| =0
|
| | 5−X | |
to 2 czy 3
30 wrz 21:22
sushi_ gg6397228:
żadna
30 wrz 21:24
30 wrz 21:25
W: ale mi nie chodzi o to jaki jest wynik tylko ile jest wyników xD .
30 wrz 21:30
sushi_ gg6397228:
jak sobie poczytasz, to bedziesz umial/ a
2 ani 3 nie jest rozwiazaniem, ktore zaproponowales/as
30 wrz 21:31
W: czytam czytam i nic z tego nie wiem. Rozłozyłem x2−5=0 na (x−√5)(x+√5)=0
(x−√5)=0 i (x+√5)=0
czyli dwa rozwiązania bo x= − √5 i x=√5
30 wrz 21:36
sushi_ gg6397228:
bo nie doczytalem, jest prawidlowa odpowiedz [C{2]] bo jakos zauwazylem w liczniku x2−25
Przepraszam, za zamieszanie
30 wrz 21:38
sushi_ gg6397228:
2 rozwiazania
30 wrz 21:38
W: 
dzięki dzięki
30 wrz 21:39