kąty
aaaa: | | 112 | |
jeśli cosα= |
| jak mam obliczyc kat? bo wyszlo mi 8.6153 ale nie ma takiegos czegos w |
| | 13 | |
tablicach
30 wrz 18:46
30 wrz 18:47
aaaa: nie bo mam podane że a =√3 b=3 a kątα=30st... i mam obliczyc z twierdzenia cosinusow bok c
oraz reszte katow
30 wrz 18:49
aaaa: podstawiajac do wzoru100=64+49−112cosα
| | 13 | |
wychodzi o ja wychodzi |
| sorrka moja nieuwaga:( |
| | 112 | |
30 wrz 18:50
aaaa: dzieki za szybka pomoc
30 wrz 18:51
exowny: Najważniejsze, że sam/a doszedłes/aś do błędu

.
30 wrz 19:03