matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podać wzór na a_n ciągu :
Anarion:
Podać wzór na a
n
ciągu : 1,0,1,0...
30 wrz 17:18
Vax:
a
n
= n mod 2 albo
n
a
n
= n − 2[
]
2
gdzie [x] to podłoga x.
30 wrz 17:30
Miś:
albo taki:
1 − (−1)
n
a
n
=
2
30 wrz 17:49
Anarion:
dzieki
30 wrz 17:57
Anarion:
dzieki
30 wrz 17:57