matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż rownanie
agnieszka0762:
log 1/2(2x=5)>−3
30 wrz 12:24
VEVO:
1
−3
=2x+5
2
2
3
=2x+5 8=2x+5 3=2x
3
x=
2
30 wrz 12:26
Eta:
to w końcu równanie? czy nierówność?
30 wrz 12:50
agnieszka0762:
nierówność log1/2(2x+5)>−3
30 wrz 12:58