matematykaszkolna.pl
Wykłady Za 5 dni student: Czemu tak dużo studentów nie chodzi na wykłady ? Czy wy też macie takie podejście ?
29 wrz 21:14
Sabin: Na pierwszym semestrze pierwszego roku też myślałem, że chodzenie na wszystkie wykłady jest oznaką dojrzałości studenckiej. Nie przejmuj się, potem dojrzejesz i ci się zmieni.
29 wrz 21:16
Za 5 dni student: to co pierwszy semestr mam chodzić potem nie ?
29 wrz 21:17
Sabin: Nie, na pierwszym semestrze, no, może na pierwszym roku powinieneś nauczyć się rozróżniać, które wykłady są warte chodzenia na, które są nudne ale trzeba chodzić bo ważny materiał, a które są jedynie żenującym spektaklem prowadzącego i trzeba się pojawić tylko na pierwszym i ostatnim plus znaleźć kumpla do notatek i informacji o kolosach.
29 wrz 21:20
Za 5 dni student: ok dzięki
29 wrz 21:21
Trivial: Potwierdzam wszystko o czym mówi Sabin.
29 wrz 21:22
Za 5 dni student: racja nie można być ,,robotem,,
29 wrz 21:23
Trivial: Nie o to chodzi. Ja nie chodzę na wszystkie wykłady z których nic nie rozumiem, bo to tylko strata czasu. Lepiej jest się samemu tego nauczyć w tym czasie. Jeżeli prowadzący nie umie wyjaśnić materiału, to jeżeli nie ma jakiegoś krytycznego podejścia do obecności na jego wykładach nie ma co się trudzić.
29 wrz 21:25
Za 5 dni student: wlasnie o to mi chodzi nie można być zaprogramowanym że chodze na wykłady nawet jak z nich nic nie wyciągam lepiej ten czas przeznaczyć na naukę w domu tak jak mówisz
29 wrz 21:28
Sabin: Ta, bo już widzę jak ten czas przeznaczysz na naukę w domu... emotka
29 wrz 21:29
Trivial: OK trochę przegiąłem z tym 'w tym czasie'. Ale można generalnie kiedy indziej (przed kolosem? )
29 wrz 21:33
Trivial: Jak mam motywację to mi szybciej idzie!
29 wrz 21:34