działania na zbiorach
Martyna: Wyznacz zbiory:
a) C iloczyn W, N różnica C, N suma R, (C różnica N) suma W
b) N różnica N+, C+ iloczyn W−, R− suma C−, N różnica C−
29 wrz 21:04
krystek: Pomyśl !
Iloczyn to część wspólna .
Różnica to co jest w pierwszym zbiorze a nie zawiera sie w drugim
Suma złączenie wszystkich elementów z obydwu zbiorów.
Podaj odp sprawdze.
29 wrz 21:08
Martyna: a) C iloczyn W = N
N różnica C = zbiór pusty
N suma R = R
(C różnica N) suma W = W
b) N różnica N+= N−
C+ iloczyn W−= zbiór pusty
R− suma C−=R−
N różnica C−= N+
Mogę prosić o sprawdzenie
29 wrz 21:27
Martyna: a) C iloczyn W = N
N różnica C = zbiór pusty
N suma R = R
(C różnica N) suma W = W
b) N różnica N+= N−
C+ iloczyn W−= zbiór pusty
R− suma C−=R−
N różnica C−= N+
Mogę prosić o sprawdzenie
29 wrz 21:27
krystek: a)C
b)N+{0}
N /C−= N
29 wrz 21:33
Martyna: do którego w a jest C? do którego w b jest N+{0}?
29 wrz 21:39
b.: a) 1) C
b) 1) {0} (jak sie od N odejmie N+, to tylko {0} zostanie)
b) 4) N
30 wrz 10:01
pomagacz:

Rzeczywiste
NieWymierne
Wymierne
Ułamki
Całkowite
Naturalne
{0}
Całkowite
dodatnie (+)
Całkowite
ujemne (−)
30 wrz 10:43
mmm: c u n
23 wrz 10:36