matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie mam bladego pojecia co z tym zrobic ?? jest to równanie logarytmiczne
ddd:
log(x+2)=2
29 wrz 20:43
Trivial:
D: x>−2 log(x+2) = 2 / 10
y
10
log(x+2)
= 10
2
x+2 = 100 x = 98.
29 wrz 20:45
Eta:
x> −2 z def log. x+2= 10
2
x= 98
29 wrz 20:47