matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Madzia:
Kompletnie mi nie idą
Oblicz: a)log
3
5+3log
3
4= b)1+2log
5
8= c)log72−log
6
2=
29 wrz 20:39
krystek:
a) log
3
5+log
3
4
3
=log
3
(5*64)=log
3
320 b)log
5
8
2
+log
5
5=log
5
64*5 c) ?podstawy tak jak napisałaś?
29 wrz 21:02
Madzia:
tak
29 wrz 21:17