Rówananie
MIrek: Rozwiąż w liczbach rzeczywistych układ równań.
(x+y)3=8z
(x+z)3=8y
(z+y)3=8x
29 wrz 19:39
Vax: ...
29 wrz 19:40
Vax: Cały miesiąc na to miałeś.. Zadanie z OMa, nie odpisywać.
29 wrz 19:41
dfd: dam Ci taką podpowiedź: pokombinuj coś
29 wrz 19:42
Vax: dfd, tak naprawdę można się śmiać, ale dowolna − nawet z pozoru nic nie znacząca −
wskazówka może się okazać kluczowa, nie raz się spotykałem z sytuacjami, kiedy jakiegoś
zadania ktoś nie mógł ruszyć przez wiele godzin, a po napisaniu, że idzie szybko, rozwiązywał
je w parę minut, wtedy się po prostu inaczej do tego podchodzi, z nastawieniem, że na pewno DA
się coś szybkiego wykombinować
29 wrz 19:48
Trivial: Szybko idzie!
29 wrz 20:01