matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze
ratunku:
zad 1. Oblicz Gk prefabrykowanej belki żelbetowej o wymiarach b=20 cm, h=40cm, l=5,0m zad 2. Wyznacz graficzne i analityczną wypadkową dwu sił zbieżnych P1=40 KN, P2=30 KN Których linie działają na siebie prostopadle.
29 wrz 19:26