matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykładnicza
Sylwia:
Rozwiąż graficznie układ równań.
⎧
y = 2
x−3
− 1
e)
⎩
(y + 0,5x − 3)(y − 3) = 0
Proszę o pomoc, bo nawet mojej nauczycielce nie wychodziło.
29 wrz 19:14
Eta:
odp: (4,1) i ( 5,3) x=4 i y=1 lub x= 5 i y=3 Może Twoja Pani miała " kiepski dzień" <mruga
30 wrz 00:47