matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm
qam:
Proszę o rozwiązanie logarytmu: log
4
√
1000
10
−> licznik=4 stopień z tysiąca, mianownik=10 Pozdrawiam
28 wrz 22:16
sushi_ gg6397228:
zamien wszedzie na podstawe 10 w argumencie logarytmu
28 wrz 22:21
Eta:
4
√
1000
(10
3
)
1/4
=
= 10
3/4
*10
−1
= 10
−1/4
10
10
1
log10
−1/4
= ....
28 wrz 22:24
Eta:
@
sushi
nie komentuj
, nie baw się w "
Gustlika bis
"
28 wrz 22:28
qam:
Wielkie dzięki
28 wrz 22:53