wyznacz odwrotność liczby x, gdy:
Paweł: Cztery razy podchodziłem do przykładu, za każdym, inny wynik.
28 wrz 22:11
sushi_ gg6397228:
a jakimi sposobami to liczyles
28 wrz 22:16
Eta:
| | 3(√7+√3) −1(√7−√3) | |
x= |
| = |
| | (√7−√3)(√7+√3) | |
| | 3√7+3√3−√7+√3 | |
= |
| = .......... dokończ |
| | 7−3 | |
28 wrz 22:19
sushi_ gg6397228:
no i znowu po zabawie ...
28 wrz 22:22
ICSP: hi hi hi
28 wrz 22:22
Mila: (a+b)(a−b)=a
2−b
2 wspólny mianownik 7−3=4
| | 3(√7+√3) | | √7−√3 | | 2√7+4√3 | | √7+2√3 | |
x= |
| − |
| = |
| = |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 2 | |
usun niewymiernosc z mianownika
28 wrz 22:22
Eta:
@
sushi
nie psuj mi humoru na noc
28 wrz 22:26