matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz współrzęne wierzchołków
Izydor:
1
Dwa wierzchołki prostokąta leżą na osi OX , dwa pozostałe należą do paraboli y =
x
2
+
2
2.Wyznacz współrzędne wierzchołków tego prostokąta, jeżeli jego pole wynosi 39.
28 wrz 22:06
Eta:
A( −x, 0) , B(x,0) C(x, y) D(−x, y) P= 2x*y = 39 i D i C(x,y) € paraboli rozwiąż układ równań 2xy=39
1
y=
x
2
+2
2
28 wrz 22:58