matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
'
werka:
ile liczb dwucyfrowych w postaci 10x+y,gdzie x nalezy do A i y należy do B,można utworzyć ze zbioró" a)A={1,3,5,7,9} b)A={0,2,4,6,8} c)B={0,2,4,6,8} d)B={1,3,5,7,9} prosze pomóżcie!
28 wrz 21:04