Proszę o pomoc.
Sevento: Proszę o pomoc, bo nie ogarniam tego!
Znajdź równanie asymptoty oraz współrzędne punktów przecięcia wykresu funcji f z osiami układu
współrzędnych
f(x) = 3x − 3
28 wrz 19:50
xccx: znajdź wektor przesunięcia funkcji 3x q jest asymptotą
28 wrz 19:54
krystek: Punkt przecięcia z osia OX to y=f(x)=0
Punkt przecięcia z osią OY to x=0
Podstawiasz i wyliczasz.
28 wrz 19:58
Sevento: Niewiele mi to mówi. Jak możecie, to napiszcie mi rozwiązanie.
28 wrz 19:59
xccx: F(x)= 3x−p + q
v={p,q}
28 wrz 20:01
xccx: ogarniasz
28 wrz 20:12