Ruch jednowymiarowy
Piotr student: Zadanie dla Triviala
| | m | |
Samochód porusza się ze stałą prędkością v=−10 |
| ruszając w x=50 m w chwili t=−2s. |
| | s | |
a) Zrób wykres zależności x od t.
b) W jakim czasie osiągnie on punkt x=0?
Chciałbym zrozumieć dobrze to zadanie proszę cię o wytłumaczenie
28 wrz 19:40
Piotr student: proszę rupert wytłumacz
28 wrz 21:03
Trivial: To zadanie już było.
29 wrz 10:26
Piotr student: chyba nie było pomożesz mi Trivial proszę chce się nauczyć fizyki
29 wrz 11:24
Piotr student:

zrobiłem wykres
29 wrz 11:39
Piotr student: Trivial z jakiego wzoru mam skorzystać?
29 wrz 11:47
Piotr student: x−x0=v−v(t−t) może z takiego wzoru rupert, Trivial skorzystać proszę o odpowiedz
29 wrz 11:57
Piotr student: naprawdę się staram chcę zrobić to zadanie proszę o pomoc
29 wrz 12:02
29 wrz 12:32
Piotr student: chodzi mi o wykres właśnie nie wiem jak zrobic wykres zależnosci x od t a tam tego nie ma
proszę pomóżi wytłumacz mi
29 wrz 12:41
Trivial:
Cytat:
To funkcja liniowa. To tak jakbyś rysował y = 30 − 10x w układzie współrzędnych kartezjańskich.
(t jest osią "x", a x jest osią "y").
29 wrz 12:43
Piotr student: narysowałem wyżej poprawnie
29 wrz 13:39
Piotr student: tylko wykres jest nie skończony Trivial a nie wiem jak go skończyć
29 wrz 13:41
Piotr student: Trivial proszę cię o pomoc z wykresem
29 wrz 14:19
Piotr student:

może Trivial wykres powinien wyglądać tak
29 wrz 18:09
Trivial: Funkcja liniowa jest w podstawówce.
29 wrz 18:13
Piotr student: proszę cię Trivial sprawdz ten wykres
29 wrz 18:13
Piotr student: Trivial możesz mi wykres narysować
29 wrz 18:19
Trivial: to będzie prosta linia. I nie będę rysował, bo mnie irytujesz. Rysowanie takich wykresów jest w
podstawówce............
29 wrz 18:20
Piotr student: myślałem też o tym racją
29 wrz 18:21
Piotr student:

o to wykres
29 wrz 18:25
Trivial: y = 30 − 10x, narysowałeś y = stała.
29 wrz 18:26
b.: jak widzę te ,,wykresy'' to mam wrażenie, że Piotr to jakiś forumowy trol
29 wrz 21:49
Mateusz: b tez odnoszę takie wrażenie ale swoją drogą skąd miałby zadania z analizy−Krysicki
Włodarski i wytrzymałosci materiałów
29 wrz 21:53
Trivial: Ja niestety nie odnoszę takiego wrażenia.
29 wrz 21:54
Krzychu: x
0=50m
V
0=0m/s
2
V=−10m/s (v=const.) − Nie musimy pisac wartości prędkości ujemnej...
hmmm ale zastanawia mnie fakt, że t=−2s

? Przecież czas w ruchu nigdy nie przyjmuje wartości
ujemnych

!

jeżeli
t
0=2s
x=0 => x=x
0−Vt => x
0=Vt
więc...
50m:10m/s=t
t=5s
a t
sz=t+2s => t
sz=7s
Wykres x od t. (jezeli Jest to ruch prostoliniowy to Bedzie to droga powrotna, czyli łaczymy na
wykresie prostą wspolrzedne punktow (x=50; t=2 z x=0; t=7)
Prosze... bardzo proste zadanie....
29 wrz 22:19
Trivial:
1. Jak to nie musimy pisać prędkości ujemnej? Jeżeli ciało się cofa, to jaka to jest prędkość?
2. Czas może być ujemny tak samo jak liczby mogą być ujemne.
29 wrz 22:22
Piotr student: hej
30 wrz 17:06
Piotr student:
30 wrz 17:27
Piotr student: Trivial sprawdz ten wykres proszę
30 wrz 17:29
Pepsi2092: Piotr gdzie Ty człowieku studiujesz?

Jak nie umiesz wykresu narysowac to zrób sobie
tabelkę
30 wrz 17:33
Trivial: Wykres jest OK. jestem zszokowany.
30 wrz 17:37
Pepsi2092: Trivial teraz jak możesz pomóż mi
30 wrz 17:39
Piotr student: to jest funkcja liniowa y=ax+b
30 wrz 17:46