pomocy plissss
Kitka: POMOCYYYYYYYPOMOCYYYYY

:
))liczba a jest dodatnia . zapisz w jak najprostrzej
postaci :
a) liczbę o 80% wiekszą od połowy liczby a
b) liczbę o 35 % mniejszą od liczby a
c) liczbę , której połowa satnowi 60% liczby a
e ) liczbę równą 120 % liczby mniejszą od a o 20 %
28 wrz 19:31
xccx: a) x=0.9a
28 wrz 19:37
Kitka: prosze krok po kroku

28 wrz 19:42
xccx: 80 % większa od połowy
to jest 80% z połowy + połowa
b=0.5a 0.5*0.8=0.4
x= 0.5+0.4
28 wrz 19:45
exowny: Pomagasz, a ona jeszcze na Ciebie krzyczy.
28 wrz 19:45
xccx: ; )
28 wrz 19:47
KITKA: krzycze to tutaj nagrywa sie głos ?
28 wrz 19:53