całki podwójne i potrójne
kyngaa: 1). obszar prostokąta P
a) ∫∫ (po obszarze P) xy3 dxdy : 0≤y≤2;
b) ∫∫ ( po ob.P) x2y cos(xy2) dxdy P: 0≤x≤π/2, 0≤y≤2:
2) W obszarze trójkąta o danych bokach:
a) ∫∫ cos(x+y) dP : x=0, y=π, y=x:
b) ∫∫ √4x2 − y2 dP : y=0, x=1, y=x
3) Obliczyć pole obszaru ograniczonymi liniami
a) y=cos x i y= sin x i y=0
b) √x + √y = 3 i x + y= 9
4) objętość bryły zawartej między powierzchniami
a) płaszczyznami z=2−x−y, 3x+ y=2, 3x+2y=4, y=0, z=0;
b) kuli x2+y2+z2=R2 i walca x2+y2=Rx (Bryła Vivianiego).
?
28 wrz 18:22
Trivial: Więcej się nie dało?...
28 wrz 18:23
kyngaa: hmm.. byłoby dobrze jakby ktoś umiał chociaż jedno z tych zadań
28 wrz 18:48