xxx
Jadzia: znajdż wartość siły działającej na ciało o masie 2kg jeżeli w ciągu czasu 10 sek od chwili
rozpoczęcia ruchu przebyło ono drogę 100m
28 wrz 18:20
Darth Mazut: DANE:
m = 2kg
t = 10 s.
S = 100 m
SZUKANE:
F =?=
WZÓR:
a = F wyp. / m
S = (at
2) / 2
S = 1/2 * (F wyp / m) * t
2
Wyznacz ze wzoru F. wypadkowa i wg. mnie powinno byc ok, ale głowy nie daje
28 wrz 18:40
Mateusz: Jest ok
28 wrz 18:48
Jadzia: Dziekuje
28 wrz 18:52
XXX: Ale jak obliczyć siłe wypadkową?
29 wrz 21:25
Mateusz: No z tego rownaia
29 wrz 22:01