matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xxx
emi:
witam. Stosunek boków prostokąta wynosi 7/2 a jego pole ma 56cm kwadratowych. Oblicz długość boków tego prostokąta.
28 wrz 17:42
czyTotakMaByć??:
a*b=56cm*cm 7*2=14 14*4=56 boki to 14 i 4
28 wrz 17:44