funkcje
mateusz:
Koszty poniesione przez firmę kosmetyczną produkującą krem do opalania rosną liniowo w
zależnosci od liczby wyprodukowanych opakowań i wynoszą 1800 zł dla 200 opakowań oraz 3300 zł
dla 400 opakowań.
a)Ustal wzór funkcji przyporządkowującej liczbie wyprodukowanych kremów łączny dzienny koszt
ich produkcji .
b) Jakie są stałe dzienne koszty funkcjonowania tej firmy , a jaki jest koszt wyprodukowania
jednego opakowania ?
c)Jakie będą łaczne koszty działalności tej firmy, gdy produkcja wzrośnie do 1000 opakowań
dziennie?
Nie wiem w ogóle jak się za to zabrać.
28 wrz 17:29
czyTotakMaByć??: f(200)=1800 − f(x)
f(400)=3300 − f(2x)
f(x) =1800
f(2x) =3300
F(x)=75x+300 funkcja
28 wrz 17:42
czyTotakMaByć??: zrobiłeś resztę
28 wrz 17:59
mateusz: a skąd się wzięło to 75x+300
28 wrz 18:49