Równania wielomianowe
Monika: Hej.
Jutro mam kartkówkę i nie rozumiem o co w tym chodzi.. Proszę o rozwiązanie przykładów i jakiś
krótki opis.
a)
2x3 = 4x2
b)
x5=9x3
c)
x6 − 25x2 = 0
d)
x3 + 3x2 + 2x = 0
e) x4= 4x3 + 5x2
f) x3 − 3x2 − 4x + 12 = 0
27 wrz 22:06
27 wrz 22:07
Monika: zaglądałam tam, jednak nie do końca to rozumiem, dlatego też napisałam tutaj
27 wrz 22:09
sushi_ gg6397228:
to trzeba bylo napisac o 16−tej a nie o 22−iej
27 wrz 22:10
Monika: trochę późno wracam ze szkoły.. ale masz rację,że powinnam napisać wcześniej
27 wrz 22:13
sushi_ gg6397228:
na jedna strone, ile sie da to wyciagamy przed nawias, potem Δ lub wzor skroconego mnozenia
f) grupowanie 1z2 i 3z4
27 wrz 22:30