wyznacz miarę kąta ostrego. Trygonometria
kamila: wyznacz miarę kąta ostrego dla którego kwadrat cosinusa jest trzykrotnie większy od kwadratu
sinusa tego kąta
27 wrz 21:53
sushi_ gg6397228:
zapisz ta zależnosc, co podalas słownie
27 wrz 21:56
kamila: no dobra ale co dalej ?
27 wrz 22:14
sushi_ gg6397228:
+jedynka trygonometryczna uklad rownan
27 wrz 22:28
Eta:
cos
2α= 3sin
2α
1−sin
2α= 3sin
2α
4sin
2α=1
| | 1 | |
dla kąta ostrego sinα= |
| => α=.... |
| | 2 | |
27 wrz 22:34
sushi_ gg6397228:
no i znowu po zabawie...
27 wrz 22:37
Eta:
Nie zamęczaj dziewczyny, bo musi się wyspać
27 wrz 22:38
sushi_ gg6397228:
to daj tez Monice...
mogla wczesniej wejsc i napisac, widac nie zależało Jej
27 wrz 22:39
kamila: wielkie dzięki bo w ogóle tego nie rozumiem
27 wrz 22:46
Godzio:
α = 30
o dobrze ?
27 wrz 22:47
Eta:
Godzio
27 wrz 22:49
Godzio:
Eta powiem, że dziwne są te studia ... tyle zadań jest do zrobienia, że nie wiem

mimo
że lubię je robić, ale to trochę za dużo
27 wrz 22:52