oblicz
we45: √12−3√12
27 wrz 20:17
Eta:
√a2= | a |
3√12= 3*√4*3= 3*2√3= 6√3
(3−√3)2= 9−6√3+3= 12−6√3
√12−6√3= √(3−√3)2= | 3−√3|= ....
27 wrz 20:24
think: 12 − 3√12 = 12 − 6√3 = 9 + 3 − 2*3*√3 = 32 − 2*3*√3 + (√3)2 = (3 − √3)2
√(3 − √3)2 = 3 − √3
27 wrz 20:25
think:
Etunia
27 wrz 20:25
krystek: 12−6√3=(3−√3)2
27 wrz 20:25
Vax:
27 wrz 20:26
Eta:
dzięki ...
27 wrz 20:27
Vax: Pyszne zadanko
27 wrz 20:27
Vax: A, jabłka nie zobaczyłem....
27 wrz 20:29
Eta:
@
Vax
pyszne

od
think
27 wrz 20:29
krystek: Kto je po dwa jabłuszka na kolacje będzie zdrowy ,jak dzisiaj zapewniał lekarz w audycji
radiowej.
Więc na zdrówko!
27 wrz 20:31
think: hmm różnie lekarze mówią, słyszałam że dwa jabłka dziennie chronią przed rakiem jelit,
aczkolwiek owoce typu jabłka i gruszki najlepiej jeść na czczo w dodatku do południa, co dla
mnie stanowi pewien problem, bo ja uwielbiam się wgryźć w coś soczystego jakoś tak koło 15−16
27 wrz 20:33
Eta:
Dzięki
krystek ..... właśnie dlatego rozsyłam je wirtualnie
27 wrz 20:34
Eta:
A co z wagą? ..... "obżartusku"

( nie mylić z "Tusku"
27 wrz 20:38
think: waga jak wielkoduszność.... musi być wielka
27 wrz 20:40