h√3 | ||
h + 4 + | = 10 ⇒ h = ... ? | |
3 |
h | h | h | h√3 | ||||
= tg60o⇒ | =√3 ⇒ x= | = | |||||
x | x | √3 | 3 |
h√3 | ||
|AB|= h+4+x =10 ⇒ h+ | = 6 /*3 | |
3 |
18 | ||
h(3+√3)= 18 ⇒ h= | =.......... usuń niewymierność .. =3(3−√3) | |
3+√3 |
4+10 | ||
P= | *h=............. | |
2 |
18(3−√3) | 18(3−√3) | |||
h= | = | =3(3−√3) | ||
(3+√3)(3−√3) | 9−3 |
(a+b) | (4+10)*3(3−√3) | |||
P= | *h= | =21(3−3√3)=63−63√3 | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |