matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę f. logarytmicznej
swift:
Oto f−cja: f(x)=log
x
(2
x
− 16
√
2
) i tak wyznaczyłem, że: x > 0 i x =/ 1 i 2
x
− 16
√
2
> 0 i z tą ostatnią nierównością mam problem
27 wrz 19:58
Eta:
16
√
2
= 2
4
*2
1/2
= 2
.....
27 wrz 20:08