matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź czy jest to tożsamość trygonometryczna
Marta:
Sprawdź czy jest to tożsamość trygonometryczna a) 1+ cos
2
x − sin
2
x= 2cos
2
x
1
b) cosx + cosx tg
2
x=
cosx
sinx +cosx
c)
= 1 + tgx
cosx
x− kąt ostry
27 wrz 18:47
sushi_ gg6397228:
i w czym masz problem
27 wrz 20:37
Eta:
no w wykazaniu tożsamości
27 wrz 20:39