Zadanie
Fizyka :|: Witam nie mam zielonego pojęcia jak zrobić to zadanie z fizyki:
http://upit.cc/i/2ee7bb6d.jpg
Jeżeli ktoś zna się na fizyce proszę o pomoc
27 wrz 18:02
Stachu: brakuje mi tu parę informacji...
27 wrz 18:05
Fizyka :|:: tyle nam podyktował >> nie da się tego policzyć?
a czego brakuje?
daj jakieś przykładowe dane których brakuje i oblicz
27 wrz 18:27
hwdtel x3:
Niewątpliwie brakuje oleju! Ale w końcu jak pójdziemy po rozum do głowy to
stwierdzimy ,że vo = gt [ ok. 50 ms−1 ]
28 wrz 07:42
dero2005: Jeśli rakieta ma wybuchnąć w najwyższym punkcie lotu to musimy znać H
max, czyli wysokość
na jakiej ma wybuchnąć rakieta.
Jeśli wybuchnie na wysokości np. 100 m to V
o = 45 m/s, jeśli na wysokości 50 m to V
o = 35
m/s
itd. Przecież czas mamy założony 5 s i im większa będzie prędkość początkowa tym wyższą
wysokość maksymalną osiągnie rakieta po 5 sekundach.
28 wrz 08:07
det 0:
dero,łobuzie czego hahmęcisz"rakieta"−raca ma skorelować czas swego wybuchu z
najwyższym punktem swego toru jaki osiągnie przy danej Vo(jak rzucony w górę kamień) Odp
hwdtelx3
to jedyna możliwa
28 wrz 08:50