matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układy równan
kicia:
pomozcie mi to rozwiazac układy równan y=3x−2 y=2x=3
27 wrz 16:11
natalie:
za duzo znakow równa sie...popraw
27 wrz 23:13
Godzio:
y = 3x − 2 − y = 2x + 3 −−−−−−−−−−− 0 = x − 5 ⇒ x = 5 ⇒ y = 10 + 3 = 13
⎧
x = 5
⎩
y = 13
27 wrz 23:16