log1/2x > log436 //zmieniam podstawę
| log1/236 | ||
log1/2x > | ||
| log1/24 |
| log1/262 | ||
log1/2x > | ||
| log1/222 |
| 2*log1/26 | ||
log1/2x > | ||
| 2*log1/22 |
| log1/26 | ||
log1/2x > | // log1/22=x x=−2 | |
| log1/22 |
| log1/26 | ||
log1/2x > | /*(−2) | |
| −2 |
| 1 | ||
a wynik ma być: x< | ||
| 6 |
| 1 | ||
−log2x> | log236 | |
| 2 |
| 1 | ||
log2x<log2 | ||
| 6 |
| 1 | ||
x< | ||
| 6 |
| 1 | ||
( | )x=2 | |
| 2 |
| log1/26 | ||
log1/2x > | // log1/22=x x=−1 | |
| log1/22 |
| log1/26 | ||
log1/2x > | ||
| −1 |
| 1 | ||
−log1/26 = log1/2 | ||
| 6 |
| 1 | ||
nie czaje tego kompletnie, skąd ta | ? | |
| 6 |
| 1 | ||
log1/2x>log1/2 | ||
| 6 |
| 1 | ||
x< | gitara, ale zaćmienie miałem .. | |
| 6 |