matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równianie
pinezka:
(2+
√
3
)
x
+ (2−
√
3
)
x
= 4
27 wrz 15:38
Grześ:
było wiele razy: t=2+
√
3
1
=2−
√
3
, czyli:
t
1
t+
=4
t
t
2
−4t+1=0 ...
27 wrz 15:46
ICSP:
grzesiu t = (2+
√
3
)
x
27 wrz 16:04