kąt trójkąta
kamil:

podane są punkty A(1,1), B(3,2) i C(−3,3) wyznacz kąty trójkąta ABC.
27 wrz 14:24
kamil: zastanawiam sie, czy jesli policzylem długości boków moge skorzystać z tw. cosinusów.
27 wrz 14:26
Trivial:
Wyznacz wektory u = AB, v = BC, w = CA, a potem wykorzystaj fakt, że:
aob = axbx + ayby = ||a||*||b||cosα, α − kąt między a,b.
27 wrz 14:26
kamil: przperaszam ale nie rozumiem o co cochozi.
27 wrz 14:58
Trivial: iloczyn skalarny rosumie?
27 wrz 15:01
kamil: nie mielismy czegos takeigo.
27 wrz 15:07
Mamba: Może użyj twierdzenia cosinusów? Ale to bez sensu bo tutaj mam działanie na wektorach. Tak jak
Trivial wspomniał najlepszy jest iloczyn
27 wrz 16:49