funkcja liniowa pomocy
marcincin: dla każdej z poniższych funkcji liniowych podaj współczynnik kierunkowy a oraz wyraz dowony b
a) y=x+7
b)y=1−x
26 wrz 17:39
dero2005:
y = ax + b
a − współczynnik kierunkowy
b − wyraz dowolny
porównaj z tym wzorem i będziesz wiedział
26 wrz 18:41
Trivial: litości.
b to wyraz wolny, a nie dowolny.
26 wrz 18:43
dero2005: ja tylko cytuje autora zadania
26 wrz 18:54
eslonska: y=x+7
15 wrz 13:32
Ajtek:
eslonska czego nie rozumiesz?
15 wrz 13:34
Aga1.: a)
y=1x+7
b) y=−1x+1
15 wrz 13:35