,,łatwe"
GO$IA: ♥♠♣♦

hej mam takie łatwe zadanko
2* 6x−18/ 12
26 wrz 16:58
ICSP: co to jest?
równanie nierówność?
Gdzie jest ułamek?
Skorzystaj z informacji którą masz po lewej stronie od okna pisania
26 wrz 17:01
GO$IA:
26 wrz 17:04
ICSP: Nadal nie wiem jakie jest polecenie.
26 wrz 17:07
ICSP: | | 6(x−3) | | 12(x−3) | |
2* |
| = |
| = x−3 |
| | 12 | | 12 | |
Co dalej?
26 wrz 17:08
GO$IA: Uprosc wyrazenie
26 wrz 17:08
GO$IA: o w łasnie o to chodzi
26 wrz 17:09
GO$IA: taki miał byc wynik
26 wrz 17:09
GO$IA: zrobilbys mi jeszcze 2 , pomógł >
26 wrz 17:09
GO$IA: prosze
26 wrz 17:09
ICSP: Jak wrzucisz w przeciągu 3 min to pomogę.
26 wrz 17:11
26 wrz 17:11
26 wrz 17:12
ICSP: 2(x−7) − 2(3−x) = 2x − 14 − 6 + 2x = 4x − 20 = 4(x−5)
26 wrz 17:13
ICSP: −3a − 2 − 3a + 1 = −6a − 1
26 wrz 17:13
ICSP: będę później to mogę Jeszce porozpisywać.
26 wrz 17:14
GO$IA: dzięki !

**
26 wrz 17:14
jh:

uyt
26 wrz 18:21