Algebra
FILIPEK:

Prosze o szybka pomoc GIMNAZJUM !

to jest jedna figura !
na gorze małego kwadracika jest 1/3 a
natomiast duzy trojkat po prawej stronie b , u dołu a , a z lewej stronie 3/4 b
zapisz w postaci wyrazen algebricznych pola i obwody fogur
26 wrz 16:19
ICSP: przykro mi ja już po liceum.
26 wrz 16:22
Vizer: Gdzie tu jest trójkąt

26 wrz 16:25
FILIPEK : i co z tego ?
26 wrz 16:25
ICSP: jest tak duży że pewnie za rysunek wyszedł
26 wrz 16:25
FILIPEK : sorry kwadrat
mysle o kwadracie pisze trojkat

26 wrz 16:26
FILIPEK :
26 wrz 16:26
Vizer: Czyli pisząc o kwadraciku, myślisz o trójkąciku
26 wrz 16:27
ICSP: dziwne
| | 3 | |
myślałem że kwadratu mają równe boki a tutaj wychodzi na to że b = |
| b |
| | 4 | |
Co na to powiesz
Vizer
26 wrz 16:29
FILIPEK : tak
26 wrz 16:30
Vizer: Nie, wiem
ICSP, może to zadanie z innego równoległego wszechświata, gdzie takie własności
ma kwadrat

Czyli zadanie jest kurcze trudne
26 wrz 16:33
FILIPEK : pomozecie
26 wrz 16:33
FILIPEK : wynik to P= 5/6 ab , obwód = 2a+ 2b
26 wrz 16:34
FILIPEK : 

pmozecie jak do tego dojsc
26 wrz 16:41
ICSP: zaraz. Tylko wypiję coca colę zero
26 wrz 16:42
FILIPEK : ok
26 wrz 16:46
kiss: a ja coca cole light
26 wrz 16:46
ICSP:

Uwaga nadchodzę

Dane:
niebieski − b
zielony − a
nie wiemy:
czarny oraz pomarańczowy.
Informacja że są to kwadratu jest tutaj kompletnie niepotrzebna
| | 2 | |
czarny = zielony − czerwony = |
| a |
| | 3 | |
| | 1 | |
pomarańczowy = niebieski − różowy = |
| b |
| | 4 | |
Obw = zielony + niebieski + czerwony + pomarańczowy + czarny + różowy = 2a + 2b
| | 5 | |
P = zielony*niebieski − czarny*pomarańczowy = |
| ab |
| | 6 | |
Zamiast nazw kolorów podstaw liczby.
26 wrz 16:51
ICSP: coca cola zero
Niemożliwe staje się możliwe
!
26 wrz 16:52
FILIPEK : Dzieki ICSP

***
26 wrz 16:55