matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Michał:
(5
0,75
:5
0,75
)
3
*(3
0,4
:
5
√
3
)
26 wrz 16:08
Grześ:
pierwszy nawias skraca się do "1", więc: 1
3
*(3
0,4
:3
0,2
)=3
0,4−0,2
=3
0,2
=
5
√
3
26 wrz 16:10
Michał:
dziękuję
26 wrz 16:14