matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż zadania rokładajac ich lewe strony na czynniki.
katarzynkaaaaaa:
5.1.Rozwiąż zadania rokładajac ich lewe strony na czynniki. f) 2x
2
+ x =0 g)−6x
2
+ 7x = 0
25 wrz 21:38
Gustlik:
f) x(2x+1)=0 x=0 v 2x+1=0 → dokończ... g) podobnie.
25 wrz 21:53