matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mm
jolka:
oblicz x log
(
2
x
−
3
)
16=2 log
√
3
log
2
32
25 wrz 18:31
Basia:
2x−3 > 0 i 2x−3≠1 ⇔ x>
3
2
i x≠2 (2x−3)
2
= 16 ⇒ 2x−3 = 4 (−4 nie może na mocy założenia) dokończ a drugi przykład napisz porządnie, bo nie wiadomo o co chodzi
25 wrz 19:33