.
niepewna: Prosilabym o pomoc z analiza. Dane jest rownanie x2+bx+c=0. Wyznacz wartości b i c tak,by byly
one rozwiązaniami danego równania
25 wrz 17:20
ICSP: aha
25 wrz 17:24
ICSP: czyli pierwiastki to x1 = b
x2 = c
(x−b)(x−c) = x2 + bx + c
x2 − cx − bx + bc = x2 + bx + c
porównujemy
−(c + b) = b
bc = c
Rozwiąż ten jakże prosty układ równań.
25 wrz 17:25
niepewna: Dziękuję bardzo
25 wrz 17:27
Eta:
Można ze wzorów Viete
'a
na jedno wychodzi .... rozwiąż układ
b+c= −b
b*c= c
25 wrz 17:30
niepewna: Dziekuje za 2 rozwiazanie,na pewno sie przyda
25 wrz 17:32
Eta:
na zdrowie
25 wrz 17:33