Może mi ktoś powiedziec o co chodzi w tym zadaniu?
Iza: Wykaż,ze dla a∊(2,3) zachodzi rownosc √a2−6a+9/(3−a) + √a2−4a+4/(a−2) = 2
I ja nie wiem do konca co z tym zrobic bo jak sie wyredukuje wzory skroconego mnozenia to na
koncu wychodzi 0..I nie wiem czy mam podstawic za a,bo to jest zbior otwarty i ani 2 ani 3 nie
naleza..
25 wrz 17:14
ICSP: to podstaw 2,5.
25 wrz 17:14
Iza: I po prostu mi ma wyjsc 2 i koniec zadania? Troche za latwe jak na rozszerzenie..
25 wrz 17:18
ICSP: | | |a−3| | | |a−2| | | 3−a | | 2−a | |
L = |
| + |
| = |
| + |
| = 1 + 1 = 2 = P |
| | 3−a | | a−2 | | 3−a | | 2−a | |
25 wrz 17:19
Iza: Dziekuje

Po prostu wydało mi się to za łatwe.
25 wrz 17:21
Iza: ale.. jak tam jest (a−3) to potem zeby sie skrocilo to trzeba zmienic znak i wychodzi −1+1=0
25 wrz 17:22
Iza: ale przeciez to wartosc bezwzgledna..no tak,juz wiem
25 wrz 17:23