Geometria płaska- czworokąty
Złotowłosa: Kąt ostry rombu wynosi 60 stopni a dlugość promienia okregu wpisanego w ten romb wynosi 2
pierwiastków z 3 oblicz: długość przekątnych rombu i dlugość odcinkow na jakie punkty
styczności okregu z rombem dzieli bok tego rombu.
25 wrz 15:06
sushi_ gg6397228:
rysunek zrobiony
25 wrz 15:13
Złotowłosa: Tak
25 wrz 15:25
sushi_ gg6397228:
nie widze go
25 wrz 15:27
m m:
p1=2r√1+tg2α=?
p2=2r√1+tg2β=?
a1=rtgα=?
a2=rtgβ=?
r=2√3 , α,β−30o i 60o
25 wrz 15:28
sushi_ gg6397228:
z wierzcholka D spusc wysokosc na podstawe AB −−> ile ona wynosi
z trygonometrii policzysz odcinek AD
z tw cosinusow dla trojakta ABD wyliczysz przekatne BD
z tw cosinosow dla trojkata ABC wyliczysz AC
25 wrz 15:30