matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy Plis :)
ZioM:
Jakie pole ma kwadrat, którego przekątna jest o 5 dłuższa od boku ?
25 wrz 14:39
Kejti:
a − bok kwadratu a + 5 − przekątna kwadratu (d) d=a
√
2
a
√
2
= a+5 a=... P=a
2
25 wrz 14:42